Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Γλυκά 1ης φάσης

Κεικ

Υλικά:

  • 4κγ. μιξ
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 1/2κγ. κακάο 1% λιπαρά
  • Άρωμα ρούμι
  • Άρωμα πορτοκάλι
  • 1 βανιλίτσα
  • 1 αβγό
  • 1κγ. μπέικιν
  • 6-7 σταγόνες γλυκαντικό.
Εκτέλεση:
Χτυπάω το αβγό με το γάλα, το άρωμα πορτοκαλιού, ρούμι, γλυκαντικό, βανιλίτσα. Αφού γίνουν μια μάζα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω πολύ καλά. Αδειάζω το μείγμα σε μία μεγάλη κούπα του καφέ και ψήνω στον φούρνο μικροκυμμάτων για 4 λεπτά.

Γλυκό πιτάκι με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά:
  • 4 κ.σ. γάλα σκόνη
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. μπεικιν
  • 6 σταγόνες γλυκαντικό
  • Κανέλα
  • Πραλίνα φουντουκιού Ντουκάν.
Εκτέλεση:
Με αβγοδάρτη χτυπάω τα αβγά με το μπέικιν και στη συνέχεια ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνω στους 150-160 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα. Όταν ετοιμαστούν τα αλείφω με τη πραλίνα φουντουκιού Ντουκάν.

Νουτέλα-μερέντα Ντουκάν

Υλικά:

  • 8κσ. γάλα σκόνη (σαν πούδρα)
  • 3κσ. κακάο 1% λιπαρά
  • 11κσ. γάλα 0% λιπαρά
  • 9 σταγόνες γλυκαντικό
  • Άρωμα αμύγδαλο ή φουντούκι
  • 1 βανιλίνη
Εκτέλεση:
Βάζω σε ένα μπολ το γάλα σκόνη με το κακάο, το γάλα και την βανιλίνη. Τα ανακατεύω με αβγοδάρτη μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Στη συνέχεια προσθέτω τα άρωμα αμυγδάλου και τα γλυκαντικό και ξανά ανακατεύω. Φυλάσσεται στο ψυγείο. Η συγκεκριμένη δόση βγαίνει λίγη ώστε να μην προλαβαίνει να χαλάσει. 

Σοκολάτα ντουκαν

Υλικά:
  • 7κσ. γάλα σκόνη σαν πούδρα.
  • 8 σταγόνες γλυκαντικό
  • 2 σταγόνες άρωμα αμύγδαλο
  • 1κσ. κακάο
  • 2κσ καυτό νερό
  • 3κσ. γάλα 0%-1,5% λιπαρά
Εκτέλεση:
Βάζω σε ένα μπολ το γάλα σκόνη, το κακάο, το γάλα και το καυτό νερό. Ανακατεύω καλά τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτω το γλυκαντικό και το άρωμα αμυγδάλου. Θα βγει μια πολύ πηχτή μάζα. Την βάζουμε σε λαδόκολλα και στο ψυγείο. Μετά από 1 ώρα είναι έτοιμη η σοκολάτα.